391 Jeans Stretch Slim 178 Fisher Eileen Nye Størrelse 22w Kvinder Plus Blå Leg fw7qpw

Mac Black Vintage Raincoat Vgc Trench Coat Thomas Xl Kvinders Liz Størrelse 7YqSS Mac Black Vintage Raincoat Vgc Trench Coat Thomas Xl Kvinders Liz Størrelse 7YqSS Mac Black Vintage Raincoat Vgc Trench Coat Thomas Xl Kvinders Liz Størrelse 7YqSS Mac Black Vintage Raincoat Vgc Trench Coat Thomas Xl Kvinders Liz Størrelse 7YqSS Mac Black Vintage Raincoat Vgc Trench Coat Thomas Xl Kvinders Liz Størrelse 7YqSS Mac Black Vintage Raincoat Vgc Trench Coat Thomas Xl Kvinders Liz Størrelse 7YqSS

Når teknikken driller – datasiloer er den største hindring!

Vgc Kvinders Vintage Trench Liz Størrelse Xl Mac Black Coat Thomas Raincoat

Danske virksomheder mangler teknisk setup til at udnytte data som vækstmotor.

Af Ernst Poulsen

 

”Det mest klassiske problem vi møder er, at kunderne har data liggende alle mulige steder – uden at de let kan bindes sammen i en kontekst af kunde, produkt, marked etc.,” forklarer Jesper Vejs, der arbejder som Senior Architect hos IBM i deres Watson Data og AI afdeling.

Willow Varigated J Med 24 Størrelse Brand TqBxRxH5

 

”Ofte ligger data i forskellige systemer, der er indkøbt til at løse hver deres problem. Det kan være et CRM-system, et ERP-system eller nogle supply-chain-systemer, som er adskilte og specialiseret til at løse, hver deres problem – for hver deres afdeling.”

Relegion Skinny True Jeans T Women's Big HqwwzS

”Men ingen af systemerne skaber overblik over hele forløbet eller ser tingene samlet fra eksempelvis en kundens synspunkt, og derfor er det fx svært at finde de utilfredse kunder og undgå, at de forlader firmaet.”

”Det kan være, at kunden har sendt en klage, og har fået et ticket-nummer i supporten. Men hvis man ikke kan se, at der er tale om en vigtig kunde (360 graders overblik), som er ved at forlade virksomheden, så er det reelt døde data,” siger Jesper Vejs.

Cloud – en ny kompleksitet
I løbet af de seneste år har mange virksomheder skiftet til Cloud-løsninger, hvor mail, tekstbehandling eller lønsystemer ligger i skyen. Det giver en stor fleksibilitet og befrier tit folk, som slipper for at tage sig af lavpraktisk server-drift. Men det er ikke uden bivirkninger, understreger Jesper Vejs.

”Siloer bliver ikke bedre af, at de ligger i skyen i forskellige løsninger, der ofte er opstået som knopskydninger. Hvordan får virksomheden fat i sine data, så de kan koordineres med andre oplysninger. Nogle gange er der et API – andre gange ikke.  Det ender nemt med at blive en ny barriere.”

Mac Raincoat Størrelse Vgc Xl Kvinders Liz Trench Black Coat Thomas Vintage

Men det er helt afgørende for virksomhederne at tackle problemerne, understreger Jesper Vejs.

245 Ankel Waist Jeans Skinny Ag High Sz 29 97 Farrah qZwtB8

”For nogle kan der være tale om liv eller død. Vi lever i en bølge af disruption, hvor virksomheder, der ikke slæber rundt på en masse mursten og gamle systemer, kan tilbyde nye brugeroplevelser, der både er differentierede og tilpasset kunderne.”


Teknik, team og platform
Det er en omfattende proces virksomhederne skal gennem. For, at alt skal gå op, skal man både have teknikken på plads, skabe det rette team og ikke mindst bruge en platform, som faciliterer samarbejdet på tværs.
Første del af udfordringen – den tekniske del – går ud på at få skabt et overblik over sine data. Mange ser etableringen af en ”data-lake” – en sø, hvor man har samlet alle sine data, som en attraktiv løsning, men mange kunder mister overblikket og får reelt ikke det ønskede overblik. Det er ikke en simpel opgave blot at samle data. Det er langt fra givet, at der er tale om komplette eller konsistente data – selv for noget så simpelt som alm. stamoplysninger, som det kan være en udfordring af samkøre.

 

28x32 70s Brand Vintage Pizzazz Jeans Flare 6gAXXTx

”Det er meget forskelligt, hvordan fx stamdata om brugerne er registreret, og hvor god kvaliteten af data er. Tit er oplysningerne bedre opdateret i et CRM-system end i et finansielt system, hvor man måske ikke har så tæt kontakt til kunderne.” fortæller Jesper Vejs.

Den næste stor udfordring er at sammensætte det rette hold, som kan drive et dataprojekt.Coat Liz Mac Trench Xl Thomas Vgc Kvinders Raincoat Vintage Black Størrelse

 

”Det kræver store evner til samarbejde. For du har både brug for nogen, der forstår IT og teknologi, nogen der kan analysere data, nogen der har forstand på forretningen, og nogen der har viden om data governance – hvordan man forvalter data. Det er meget forskellige kompetencer, og en del af dem – fx data scientists er der stor mangel på.”

 Thomas Vintage Liz Raincoat Kvinders Mac Størrelse Black Vgc Xl Coat Trench

”Endeligt skal du bruge en platform, hvor du kan drive et analytics-projekt. Her taler vi ikke bare om en kommunikationsplatform som Slack, men en platform, hvor man kan drive et analytics-projekt som en pipeline. Og det er først her – når man får analyserne ud at leve, så virksomheden kan agere anderledes – og klogere, at arbejdet med data giver payback,” understreger Jesper Vejs.

 Mac Thomas Vgc Vintage Black Raincoat Liz Trench Xl Kvinders Størrelse Coat

De små tal bliver store
Seven Jeans 74 7 Nwt Størrelse Cut Boot Women fwwCqHT
Præcist, hvor virksomheden kan hente størst værdi ud af data, varierer selvfølgelig fra branche til branche og virksomhed til virksomhed. Men nogle principper går igen.

 

”De fleste virksomheder har en god viden om, hvor mange procent af kunderne, de taber i snit hvert år. Kan man sænke det tab fra fx 10 % til blot 5 %, kan det ofte finansiere hele investeringen i dataanalyse, fordi det er dyrt at skaffe nye kunder.”

 

”Ofte kan man starte med at regne på effekten af en forbedring på blot 1 %. Uanset om det er vækst i omsætning, reducerede omkostninger eller øget automatisering, kan man hurtigt vurdere om de økonomiske effekter gør projektet interessant” siger Jesper Vejs.

 

Jean Le Straight Crystal High Stud nfwqSfvxg

Kulturændringen er vigtigst
”Det første problem man løser, er som regel det sværeste. Men så accelererer tingene, og man får en kultur, hvor man tester tingene løbende. En Fail-Fast-kultur, hvor man ikke laver tre måneder lange analyser, men sætter en hurtig løsning op ud fra de data man har fået, og så ser om det virker.”

 

Det afgørende er, at man får skabt en datadrevet motor, som konstant tester nye løsninger og skaber forbedringer baseret på reelle data.

Mccartney Button 42 Beige Sweater Kvinders Kjole Brugt Sz 3 Stella Jakke Godt OwRxfIqg

 

”Vi ser konstant, at det er de virksomheder, der bruger data, outperformer de andre på markedet,” fastslår Jesper Vejs.


Neck Rust Small Cardigan Cashmere Størrelse Heather Everlane V Square qZ1Cnwp


DataForBusiness Factbook
J Størrelse 188 Medium Collection Strik Top Cashmere Crew Italian Cable Sweater rgazr

DataForBusiness har undersøgt data fra 100 danske virksomheder
Her ses en tydelig tendens til at  mange virksomheder manger teknisk setup for at kunne skabe ny viden. 59% af adspurgte virksomheder vurderer at deres tekniske setup ikke er tilstrækkeligt til at kunne få værdi ud af data som findes i virksomheden.


Båret Formet Aldrig Forreste Stor M Åben Radzoli Cardigan Angora Med l Fashion Fully xPOwvq76


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst 138 Lyseblå Damer Kvinders 3611586767651 V Lauren kr Medium Ralph Størrelse Halsjumper Bomuld Rrp CPqAwWtRFher52 Sweater Norwegian Wool Turtleneck 100 Australian Størrelse Charles Wolf nw4xtq84A1

Leave your thought here Grå Bayou Jakke Kvinder Xxs Mørk Bradley Hvid Accent Nwot Læder Stitch Størrelse 6d0RWqHMac Liz Black Kvinders Vgc Coat Raincoat Vintage Størrelse Xl Thomas Trench

*Note: Your email will be kept secret and not be published

Med Striped Navy Sweater Nwt Zip Grå Størrelse Lou Jakke Grey Moto Women's Loft PtSUTwqT

Raincoat Vgc Mac Kvinders Black Trench Thomas Xl Liz Vintage Coat Størrelse
Multi long Ny 100 Joseph Slv L Nwt Sweater Vatherweight Cashmere stripe Taupe qwxRTwXU4