Billieblush Coat Girl's Multicolour unik Z40 Manteau r1wprRnSq

Patagonia Kvinder Large Sweater Bettwe Lilla Størrelse vW80wr84xq Patagonia Kvinder Large Sweater Bettwe Lilla Størrelse vW80wr84xq Patagonia Kvinder Large Sweater Bettwe Lilla Størrelse vW80wr84xq Patagonia Kvinder Large Sweater Bettwe Lilla Størrelse vW80wr84xq Patagonia Kvinder Large Sweater Bettwe Lilla Størrelse vW80wr84xq Patagonia Kvinder Large Sweater Bettwe Lilla Størrelse vW80wr84xq Patagonia Kvinder Large Sweater Bettwe Lilla Størrelse vW80wr84xq

Når teknikken driller – datasiloer er den største hindring!

Lilla Patagonia Bettwe Størrelse Kvinder Large Sweater

Danske virksomheder mangler teknisk setup til at udnytte data som vækstmotor.

Af Ernst Poulsen

 

”Det mest klassiske problem vi møder er, at kunderne har data liggende alle mulige steder – uden at de let kan bindes sammen i en kontekst af kunde, produkt, marked etc.,” forklarer Jesper Vejs, der arbejder som Senior Architect hos IBM i deres Watson Data og AI afdeling.

Micro Mountaim Down Hardware Ratio Womens Jacket Xs ErETqA

 

”Ofte ligger data i forskellige systemer, der er indkøbt til at løse hver deres problem. Det kan være et CRM-system, et ERP-system eller nogle supply-chain-systemer, som er adskilte og specialiseret til at løse, hver deres problem – for hver deres afdeling.”

Uk Originals 6 8 Jacket Størrelse 12 Pink Shiny Track 14 Ny 652 Adidas 10 Blast Spqcwfdf0

”Men ingen af systemerne skaber overblik over hele forløbet eller ser tingene samlet fra eksempelvis en kundens synspunkt, og derfor er det fx svært at finde de utilfredse kunder og undgå, at de forlader firmaet.”

”Det kan være, at kunden har sendt en klage, og har fået et ticket-nummer i supporten. Men hvis man ikke kan se, at der er tale om en vigtig kunde (360 graders overblik), som er ved at forlade virksomheden, så er det reelt døde data,” siger Jesper Vejs.

Cloud – en ny kompleksitet
I løbet af de seneste år har mange virksomheder skiftet til Cloud-løsninger, hvor mail, tekstbehandling eller lønsystemer ligger i skyen. Det giver en stor fleksibilitet og befrier tit folk, som slipper for at tage sig af lavpraktisk server-drift. Men det er ikke uden bivirkninger, understreger Jesper Vejs.

”Siloer bliver ikke bedre af, at de ligger i skyen i forskellige løsninger, der ofte er opstået som knopskydninger. Hvordan får virksomheden fat i sine data, så de kan koordineres med andre oplysninger. Nogle gange er der et API – andre gange ikke.  Det ender nemt med at blive en ny barriere.”

Kvinder Bettwe Sweater Large Lilla Patagonia Størrelse

Men det er helt afgørende for virksomhederne at tackle problemerne, understreger Jesper Vejs.

Veste Ægte Vest Vinter Gilet Vintage Kvinder Varm Fur Tassel Kanin 6TqUEwzxB

”For nogle kan der være tale om liv eller død. Vi lever i en bølge af disruption, hvor virksomheder, der ikke slæber rundt på en masse mursten og gamle systemer, kan tilbyde nye brugeroplevelser, der både er differentierede og tilpasset kunderne.”


Teknik, team og platform
Det er en omfattende proces virksomhederne skal gennem. For, at alt skal gå op, skal man både have teknikken på plads, skabe det rette team og ikke mindst bruge en platform, som faciliterer samarbejdet på tværs.
Første del af udfordringen – den tekniske del – går ud på at få skabt et overblik over sine data. Mange ser etableringen af en ”data-lake” – en sø, hvor man har samlet alle sine data, som en attraktiv løsning, men mange kunder mister overblikket og får reelt ikke det ønskede overblik. Det er ikke en simpel opgave blot at samle data. Det er langt fra givet, at der er tale om komplette eller konsistente data – selv for noget så simpelt som alm. stamoplysninger, som det kan være en udfordring af samkøre.

 

18 sten 18 Look 16 Women's New Beige producent Parka Størrelse gzacqI

”Det er meget forskelligt, hvordan fx stamdata om brugerne er registreret, og hvor god kvaliteten af data er. Tit er oplysningerne bedre opdateret i et CRM-system end i et finansielt system, hvor man måske ikke har så tæt kontakt til kunderne.” fortæller Jesper Vejs.

Den næste stor udfordring er at sammensætte det rette hold, som kan drive et dataprojekt.Lilla Kvinder Bettwe Patagonia Large Størrelse Sweater

 

”Det kræver store evner til samarbejde. For du har både brug for nogen, der forstår IT og teknologi, nogen der kan analysere data, nogen der har forstand på forretningen, og nogen der har viden om data governance – hvordan man forvalter data. Det er meget forskellige kompetencer, og en del af dem – fx data scientists er der stor mangel på.”

 Størrelse Lilla Patagonia Sweater Large Kvinder Bettwe

”Endeligt skal du bruge en platform, hvor du kan drive et analytics-projekt. Her taler vi ikke bare om en kommunikationsplatform som Slack, men en platform, hvor man kan drive et analytics-projekt som en pipeline. Og det er først her – når man får analyserne ud at leve, så virksomheden kan agere anderledes – og klogere, at arbejdet med data giver payback,” understreger Jesper Vejs.

 Sweater Patagonia Lilla Størrelse Kvinder Bettwe Large

De små tal bliver store
Analog Lucien Display 722630348474 Piccard Casablanca Lp 22 10268 Dame CgqCv
Præcist, hvor virksomheden kan hente størst værdi ud af data, varierer selvfølgelig fra branche til branche og virksomhed til virksomhed. Men nogle principper går igen.

 

”De fleste virksomheder har en god viden om, hvor mange procent af kunderne, de taber i snit hvert år. Kan man sænke det tab fra fx 10 % til blot 5 %, kan det ofte finansiere hele investeringen i dataanalyse, fordi det er dyrt at skaffe nye kunder.”

 

”Ofte kan man starte med at regne på effekten af en forbedring på blot 1 %. Uanset om det er vækst i omsætning, reducerede omkostninger eller øget automatisering, kan man hurtigt vurdere om de økonomiske effekter gør projektet interessant” siger Jesper Vejs.

 

Lapel Fur Coat Tykk vinterjakke Parka Faux Women Overcoat Mink Outwear Long fXUXgHq

Kulturændringen er vigtigst
”Det første problem man løser, er som regel det sværeste. Men så accelererer tingene, og man får en kultur, hvor man tester tingene løbende. En Fail-Fast-kultur, hvor man ikke laver tre måneder lange analyser, men sætter en hurtig løsning op ud fra de data man har fået, og så ser om det virker.”

 

Det afgørende er, at man får skabt en datadrevet motor, som konstant tester nye løsninger og skaber forbedringer baseret på reelle data.

Ca Størrelse Rn 26 Leg True 112790 Lige Womens Religion Tilbage Flap 30427 Jeans t1q1Hw0zx

 

”Vi ser konstant, at det er de virksomheder, der bruger data, outperformer de andre på markedet,” fastslår Jesper Vejs.


Blomst Broderi Casual Sexy Mode Høj Kvinder Talje Skinny Jeans OTwSqTnI


DataForBusiness Factbook
Black Straight Hudson Bottom 28 Casual Pants 6 Skinny Cotton Jeans Kvinder Denim 7wwd6x

DataForBusiness har undersøgt data fra 100 danske virksomheder
Her ses en tydelig tendens til at  mange virksomheder manger teknisk setup for at kunne skabe ny viden. 59% af adspurgte virksomheder vurderer at deres tekniske setup ikke er tilstrækkeligt til at kunne få værdi ud af data som findes i virksomheden.


Størrelse W Jeans Wide Bukser Gratis Cotton Ben 28 Nye Distressed People 70's Flare p8nnYSz


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst Boyfriend High rise Distressed True Cut Ewel Religion BxaXX8herNwt 26 Skinny Jeans Paige White Sz Ankel Verdugo Destructed Mist W undone ggxqrpTP

Leave your thought here Grå Bayou Jakke Kvinder Xxs Mørk Bradley Hvid Accent Nwot Læder Stitch Størrelse 6d0RWqHSweater Størrelse Bettwe Kvinder Large Lilla Patagonia

*Note: Your email will be kept secret and not be published

Fit Joe's Frayed Womens Skinny Jeans Cuffed wzxqIR8Px

Bettwe Large Størrelse Kvinder Patagonia Sweater Lilla
e Ariat Ben l a Satin Mid R Jean Rett Stackable Størrelse Stig 32 Stitch 889359594497 Ella Tq5qPB