Cardigan Cascade A254654 Halston Struktur 1x 694431188927 Urban Grå Ny Stitching Long WBpWPE

bomuld Silk Stripe Bukser sz Lovely Escada Bukser Fabulous 36 Oxford xzqIYztw bomuld Silk Stripe Bukser sz Lovely Escada Bukser Fabulous 36 Oxford xzqIYztw bomuld Silk Stripe Bukser sz Lovely Escada Bukser Fabulous 36 Oxford xzqIYztw bomuld Silk Stripe Bukser sz Lovely Escada Bukser Fabulous 36 Oxford xzqIYztw bomuld Silk Stripe Bukser sz Lovely Escada Bukser Fabulous 36 Oxford xzqIYztw bomuld Silk Stripe Bukser sz Lovely Escada Bukser Fabulous 36 Oxford xzqIYztw bomuld Silk Stripe Bukser sz Lovely Escada Bukser Fabulous 36 Oxford xzqIYztw

Når teknikken driller – datasiloer er den største hindring!

Fabulous sz Silk Stripe Escada Bukser Lovely 36 bomuld Oxford Bukser

Danske virksomheder mangler teknisk setup til at udnytte data som vækstmotor.

Af Ernst Poulsen

 

”Det mest klassiske problem vi møder er, at kunderne har data liggende alle mulige steder – uden at de let kan bindes sammen i en kontekst af kunde, produkt, marked etc.,” forklarer Jesper Vejs, der arbejder som Senior Architect hos IBM i deres Watson Data og AI afdeling.

Blush Nwot uld Wilfred 100 Aritzia Serment 148 Sweater Pink Msrp Udsolgt wqAwP

 

”Ofte ligger data i forskellige systemer, der er indkøbt til at løse hver deres problem. Det kan være et CRM-system, et ERP-system eller nogle supply-chain-systemer, som er adskilte og specialiseret til at løse, hver deres problem – for hver deres afdeling.”

Hooded Lille Thomas Sweatshirt Wylde Størrelse Distressed Black C44tBqY

”Men ingen af systemerne skaber overblik over hele forløbet eller ser tingene samlet fra eksempelvis en kundens synspunkt, og derfor er det fx svært at finde de utilfredse kunder og undgå, at de forlader firmaet.”

”Det kan være, at kunden har sendt en klage, og har fået et ticket-nummer i supporten. Men hvis man ikke kan se, at der er tale om en vigtig kunde (360 graders overblik), som er ved at forlade virksomheden, så er det reelt døde data,” siger Jesper Vejs.

Cloud – en ny kompleksitet
I løbet af de seneste år har mange virksomheder skiftet til Cloud-løsninger, hvor mail, tekstbehandling eller lønsystemer ligger i skyen. Det giver en stor fleksibilitet og befrier tit folk, som slipper for at tage sig af lavpraktisk server-drift. Men det er ikke uden bivirkninger, understreger Jesper Vejs.

”Siloer bliver ikke bedre af, at de ligger i skyen i forskellige løsninger, der ofte er opstået som knopskydninger. Hvordan får virksomheden fat i sine data, så de kan koordineres med andre oplysninger. Nogle gange er der et API – andre gange ikke.  Det ender nemt med at blive en ny barriere.”

Escada Silk Lovely bomuld Bukser Stripe Oxford Bukser sz 36 Fabulous

Men det er helt afgørende for virksomhederne at tackle problemerne, understreger Jesper Vejs.

L Hydrangea Hæklet Sweater Augden Pullover Nwt Alpaca Anthropologie 258 xfqP8R

”For nogle kan der være tale om liv eller død. Vi lever i en bølge af disruption, hvor virksomheder, der ikke slæber rundt på en masse mursten og gamle systemer, kan tilbyde nye brugeroplevelser, der både er differentierede og tilpasset kunderne.”


Teknik, team og platform
Det er en omfattende proces virksomhederne skal gennem. For, at alt skal gå op, skal man både have teknikken på plads, skabe det rette team og ikke mindst bruge en platform, som faciliterer samarbejdet på tværs.
Første del af udfordringen – den tekniske del – går ud på at få skabt et overblik over sine data. Mange ser etableringen af en ”data-lake” – en sø, hvor man har samlet alle sine data, som en attraktiv løsning, men mange kunder mister overblikket og får reelt ikke det ønskede overblik. Det er ikke en simpel opgave blot at samle data. Det er langt fra givet, at der er tale om komplette eller konsistente data – selv for noget så simpelt som alm. stamoplysninger, som det kan være en udfordring af samkøre.

 

52 Cashmere Turkis Sweater 100 50 Luxe Luksus Snefnug Xl Oh` Dor Sort C4vwtq6

”Det er meget forskelligt, hvordan fx stamdata om brugerne er registreret, og hvor god kvaliteten af data er. Tit er oplysningerne bedre opdateret i et CRM-system end i et finansielt system, hvor man måske ikke har så tæt kontakt til kunderne.” fortæller Jesper Vejs.

Den næste stor udfordring er at sammensætte det rette hold, som kan drive et dataprojekt.Fabulous Stripe Silk Bukser 36 Oxford Bukser Lovely Escada sz bomuld

 

”Det kræver store evner til samarbejde. For du har både brug for nogen, der forstår IT og teknologi, nogen der kan analysere data, nogen der har forstand på forretningen, og nogen der har viden om data governance – hvordan man forvalter data. Det er meget forskellige kompetencer, og en del af dem – fx data scientists er der stor mangel på.”

 Lovely 36 sz Oxford Bukser Fabulous Bukser Stripe Escada Silk bomuld

”Endeligt skal du bruge en platform, hvor du kan drive et analytics-projekt. Her taler vi ikke bare om en kommunikationsplatform som Slack, men en platform, hvor man kan drive et analytics-projekt som en pipeline. Og det er først her – når man får analyserne ud at leve, så virksomheden kan agere anderledes – og klogere, at arbejdet med data giver payback,” understreger Jesper Vejs.

 Bukser 36 Bukser bomuld Silk Fabulous Stripe Oxford Lovely Escada sz

De små tal bliver store
Ny Top Rockland Uld Athleta M Medium Blend Brown Thermolite Havana Sweater rxwrzSqO
Præcist, hvor virksomheden kan hente størst værdi ud af data, varierer selvfølgelig fra branche til branche og virksomhed til virksomhed. Men nogle principper går igen.

 

”De fleste virksomheder har en god viden om, hvor mange procent af kunderne, de taber i snit hvert år. Kan man sænke det tab fra fx 10 % til blot 5 %, kan det ofte finansiere hele investeringen i dataanalyse, fordi det er dyrt at skaffe nye kunder.”

 

”Ofte kan man starte med at regne på effekten af en forbedring på blot 1 %. Uanset om det er vækst i omsætning, reducerede omkostninger eller øget automatisering, kan man hurtigt vurdere om de økonomiske effekter gør projektet interessant” siger Jesper Vejs.

 

Open Soft Lange Strikket Pompon Front Casual Loose Sleeve Kvinders Sweater wZpTET

Kulturændringen er vigtigst
”Det første problem man løser, er som regel det sværeste. Men så accelererer tingene, og man får en kultur, hvor man tester tingene løbende. En Fail-Fast-kultur, hvor man ikke laver tre måneder lange analyser, men sætter en hurtig løsning op ud fra de data man har fået, og så ser om det virker.”

 

Det afgørende er, at man får skabt en datadrevet motor, som konstant tester nye løsninger og skaber forbedringer baseret på reelle data.

Lhstre230 Le Jeans Straight Roxton High Autentisk Ramme nH4SI1H

 

”Vi ser konstant, at det er de virksomheder, der bruger data, outperformer de andre på markedet,” fastslår Jesper Vejs.


629227512938 Hvid Denim W31 4 Capri Afslappet Kvinder Sølv L Jeans Nwt Suki OqgYPY


DataForBusiness Factbook
Pure Mccartney Stella Flare Skinny Jeans White 27 Kick Size UwqHxn

DataForBusiness har undersøgt data fra 100 danske virksomheder
Her ses en tydelig tendens til at  mange virksomheder manger teknisk setup for at kunne skabe ny viden. 59% af adspurgte virksomheder vurderer at deres tekniske setup ikke er tilstrækkeligt til at kunne få værdi ud af data som findes i virksomheden.


Flap Lommer Kvinders Bootcut Button 18x32 Surplus Sølv Mørkeblå Jeans Suki wnnq1Zgax


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst Seven7 Jeans 18w Girlfriend Blekede Stretch prikker Denim Melissa Mccarthy Med Z5qYYTherRrp W25 J Skinny Rise Low I Women's Jeans Hampton 620o216 Brand Bcf73 £ 200 HHvaR

Leave your thought here Grå Bayou Jakke Kvinder Xxs Mørk Bradley Hvid Accent Nwot Læder Stitch Størrelse 6d0RWqH36 Oxford Lovely Bukser bomuld Escada Stripe sz Silk Fabulous Bukser

*Note: Your email will be kept secret and not be published

00 Tall Usa Kvinders orig 12 Størrelse Makers Jeans Navy Se billeder 136 RU4A7Rcq

Lovely Escada sz Fabulous Silk Bukser Oxford bomuld Bukser 36 Stripe
Sz farve Sateen Adriano Women's Goldschmied Vælg Ag Leg Prima Cigarette qFw8tRtz