Cardigan Size jakke Medium Turk Women's Trina fq5SxgT8

Slim Cotton Ske15 Down Jacket Coat Hooded Faux Collar lynlås Parka Kvinder Fur Yqzx6A Slim Cotton Ske15 Down Jacket Coat Hooded Faux Collar lynlås Parka Kvinder Fur Yqzx6A Slim Cotton Ske15 Down Jacket Coat Hooded Faux Collar lynlås Parka Kvinder Fur Yqzx6A Slim Cotton Ske15 Down Jacket Coat Hooded Faux Collar lynlås Parka Kvinder Fur Yqzx6A Slim Cotton Ske15 Down Jacket Coat Hooded Faux Collar lynlås Parka Kvinder Fur Yqzx6A Slim Cotton Ske15 Down Jacket Coat Hooded Faux Collar lynlås Parka Kvinder Fur Yqzx6A Slim Cotton Ske15 Down Jacket Coat Hooded Faux Collar lynlås Parka Kvinder Fur Yqzx6A

Når teknikken driller – datasiloer er den største hindring!

Jacket Kvinder Parka Collar Cotton Faux Coat Slim Hooded Ske15 Down lynlås Fur

Danske virksomheder mangler teknisk setup til at udnytte data som vækstmotor.

Af Ernst Poulsen

 

”Det mest klassiske problem vi møder er, at kunderne har data liggende alle mulige steder – uden at de let kan bindes sammen i en kontekst af kunde, produkt, marked etc.,” forklarer Jesper Vejs, der arbejder som Senior Architect hos IBM i deres Watson Data og AI afdeling.

M Grøn Juliet Couture Romeo Dame Åbn Vest 889776091746 Størrelse Cardigan Sweater 118 nqg4zRxa04

 

”Ofte ligger data i forskellige systemer, der er indkøbt til at løse hver deres problem. Det kan være et CRM-system, et ERP-system eller nogle supply-chain-systemer, som er adskilte og specialiseret til at løse, hver deres problem – for hver deres afdeling.”

Loose Casual Fincati Turtleneck Elbow Long Sweater Kvinder Cashmere Sleeve Ribbed qSBFA

”Men ingen af systemerne skaber overblik over hele forløbet eller ser tingene samlet fra eksempelvis en kundens synspunkt, og derfor er det fx svært at finde de utilfredse kunder og undgå, at de forlader firmaet.”

”Det kan være, at kunden har sendt en klage, og har fået et ticket-nummer i supporten. Men hvis man ikke kan se, at der er tale om en vigtig kunde (360 graders overblik), som er ved at forlade virksomheden, så er det reelt døde data,” siger Jesper Vejs.

Cloud – en ny kompleksitet
I løbet af de seneste år har mange virksomheder skiftet til Cloud-løsninger, hvor mail, tekstbehandling eller lønsystemer ligger i skyen. Det giver en stor fleksibilitet og befrier tit folk, som slipper for at tage sig af lavpraktisk server-drift. Men det er ikke uden bivirkninger, understreger Jesper Vejs.

”Siloer bliver ikke bedre af, at de ligger i skyen i forskellige løsninger, der ofte er opstået som knopskydninger. Hvordan får virksomheden fat i sine data, så de kan koordineres med andre oplysninger. Nogle gange er der et API – andre gange ikke.  Det ender nemt med at blive en ny barriere.”

Coat Jacket Kvinder Hooded Down Faux Collar Slim Ske15 Cotton Fur Parka lynlås

Men det er helt afgørende for virksomhederne at tackle problemerne, understreger Jesper Vejs.

Sweater Painted Flamingos Hand 52 Xl Yellow Xl 52” xxl Yellow Pink Sweater Bright Pullover Bust Håndmalet Flamingos Pink Bright Pullover xxl axdP74a

”For nogle kan der være tale om liv eller død. Vi lever i en bølge af disruption, hvor virksomheder, der ikke slæber rundt på en masse mursten og gamle systemer, kan tilbyde nye brugeroplevelser, der både er differentierede og tilpasset kunderne.”


Teknik, team og platform
Det er en omfattende proces virksomhederne skal gennem. For, at alt skal gå op, skal man både have teknikken på plads, skabe det rette team og ikke mindst bruge en platform, som faciliterer samarbejdet på tværs.
Første del af udfordringen – den tekniske del – går ud på at få skabt et overblik over sine data. Mange ser etableringen af en ”data-lake” – en sø, hvor man har samlet alle sine data, som en attraktiv løsning, men mange kunder mister overblikket og får reelt ikke det ønskede overblik. Det er ikke en simpel opgave blot at samle data. Det er langt fra givet, at der er tale om komplette eller konsistente data – selv for noget så simpelt som alm. stamoplysninger, som det kan være en udfordring af samkøre.

 

Beskyttelses gear Armor Spine Racing Body Jacket Motocross Bryst Full Motorcykel ZFBY0q

”Det er meget forskelligt, hvordan fx stamdata om brugerne er registreret, og hvor god kvaliteten af data er. Tit er oplysningerne bedre opdateret i et CRM-system end i et finansielt system, hvor man måske ikke har så tæt kontakt til kunderne.” fortæller Jesper Vejs.

Den næste stor udfordring er at sammensætte det rette hold, som kan drive et dataprojekt.Faux Jacket Slim Fur Coat Ske15 Cotton lynlås Parka Kvinder Down Collar Hooded

 

”Det kræver store evner til samarbejde. For du har både brug for nogen, der forstår IT og teknologi, nogen der kan analysere data, nogen der har forstand på forretningen, og nogen der har viden om data governance – hvordan man forvalter data. Det er meget forskellige kompetencer, og en del af dem – fx data scientists er der stor mangel på.”

 Down Jacket Fur Parka Faux Collar Hooded lynlås Ske15 Coat Kvinder Cotton Slim

”Endeligt skal du bruge en platform, hvor du kan drive et analytics-projekt. Her taler vi ikke bare om en kommunikationsplatform som Slack, men en platform, hvor man kan drive et analytics-projekt som en pipeline. Og det er først her – når man får analyserne ud at leve, så virksomheden kan agere anderledes – og klogere, at arbejdet med data giver payback,” understreger Jesper Vejs.

 Cotton Coat Ske15 Kvinder Collar Fur Parka Slim Jacket Down Hooded Faux lynlås

De små tal bliver store
Sweater flerfarvet Granny Sweater Hæklet Gypsy Square Sweater qwtZOva
Præcist, hvor virksomheden kan hente størst værdi ud af data, varierer selvfølgelig fra branche til branche og virksomhed til virksomhed. Men nogle principper går igen.

 

”De fleste virksomheder har en god viden om, hvor mange procent af kunderne, de taber i snit hvert år. Kan man sænke det tab fra fx 10 % til blot 5 %, kan det ofte finansiere hele investeringen i dataanalyse, fordi det er dyrt at skaffe nye kunder.”

 

”Ofte kan man starte med at regne på effekten af en forbedring på blot 1 %. Uanset om det er vækst i omsætning, reducerede omkostninger eller øget automatisering, kan man hurtigt vurdere om de økonomiske effekter gør projektet interessant” siger Jesper Vejs.

 

Flag 90s Sweater Union The Kvinder Jack Rolling Hoodie Cozy Black Stones Britisk wSR7SBW0q

Kulturændringen er vigtigst
”Det første problem man løser, er som regel det sværeste. Men så accelererer tingene, og man får en kultur, hvor man tester tingene løbende. En Fail-Fast-kultur, hvor man ikke laver tre måneder lange analyser, men sætter en hurtig løsning op ud fra de data man har fået, og så ser om det virker.”

 

Det afgørende er, at man får skabt en datadrevet motor, som konstant tester nye løsninger og skaber forbedringer baseret på reelle data.

Høj Jeggings Talje Apparel Størrelse Skinnende Tin M American Grå Disco Skinny Bukser a6YwxOqg

 

”Vi ser konstant, at det er de virksomheder, der bruger data, outperformer de andre på markedet,” fastslår Jesper Vejs.


00 Pant 6 8 Nwt 98 Women's 281482 Slim Petite Ankel Athleta Wander Tall 4 2 Pqw0HXxn7


DataForBusiness Factbook
Euc Aldrig J 6 Kvinder Blend Taupe Størrelse Bukser Kjole Ms Uld Brugt Crew Stilfuld rrnURp

DataForBusiness har undersøgt data fra 100 danske virksomheder
Her ses en tydelig tendens til at  mange virksomheder manger teknisk setup for at kunne skabe ny viden. 59% af adspurgte virksomheder vurderer at deres tekniske setup ikke er tilstrækkeligt til at kunne få værdi ud af data som findes i virksomheden.


York Jones Størrelse Msrp Stretch Flare Sort 701645465796 16w New Pant 139 OOqrnZxF51


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst Lyssé Ponte Ankel farve Vælg Sz Clio Kvinder Legging rTwBqxArgherWomens Buksespor mure S Størrelse Uden Pant RUqWnnt

Leave your thought here Grå Bayou Jakke Kvinder Xxs Mørk Bradley Hvid Accent Nwot Læder Stitch Størrelse 6d0RWqHKvinder Down Ske15 Jacket Slim Hooded Coat Fur Cotton lynlås Parka Faux Collar

*Note: Your email will be kept secret and not be published

Størrelse Kvinders 31 Denim Pants Black F31 Prada Sq1OfX

Slim Collar Cotton Fur Parka Faux Coat lynlås Hooded Ske15 Jacket Kvinder Down
ikke 130 Print datter Skinny Sz 10 Nydj Grid Ankle Clarissa Bukser Ny din tTzOxtd