Bred Loose Summer Linen Ol Long Pants Bukser Kvinder Cotton Casual Beach OqwcS

Pure Face Liu Women's Long Double Jennie Cashmere Sleeve tone Cascade 2 100 Uvt1nnq Pure Face Liu Women's Long Double Jennie Cashmere Sleeve tone Cascade 2 100 Uvt1nnq Pure Face Liu Women's Long Double Jennie Cashmere Sleeve tone Cascade 2 100 Uvt1nnq Pure Face Liu Women's Long Double Jennie Cashmere Sleeve tone Cascade 2 100 Uvt1nnq Pure Face Liu Women's Long Double Jennie Cashmere Sleeve tone Cascade 2 100 Uvt1nnq Pure Face Liu Women's Long Double Jennie Cashmere Sleeve tone Cascade 2 100 Uvt1nnq Pure Face Liu Women's Long Double Jennie Cashmere Sleeve tone Cascade 2 100 Uvt1nnq

Når teknikken driller – datasiloer er den største hindring!

tone Jennie Sleeve Women's Cascade 100 Double Face Cashmere Pure 2 Liu Long

Danske virksomheder mangler teknisk setup til at udnytte data som vækstmotor.

Af Ernst Poulsen

 

”Det mest klassiske problem vi møder er, at kunderne har data liggende alle mulige steder – uden at de let kan bindes sammen i en kontekst af kunde, produkt, marked etc.,” forklarer Jesper Vejs, der arbejder som Senior Architect hos IBM i deres Watson Data og AI afdeling.

Liu Wh6 Sort Bukser Farve Kvinder nero Us Jo bc18403 Arq75nBAz

 

”Ofte ligger data i forskellige systemer, der er indkøbt til at løse hver deres problem. Det kan være et CRM-system, et ERP-system eller nogle supply-chain-systemer, som er adskilte og specialiseret til at løse, hver deres problem – for hver deres afdeling.”

Plus Størrelse Slim Ankelbukser Twill Stretch 3x 2x Stone Eileen Bomuld Fisher x1q7ZfZ

”Men ingen af systemerne skaber overblik over hele forløbet eller ser tingene samlet fra eksempelvis en kundens synspunkt, og derfor er det fx svært at finde de utilfredse kunder og undgå, at de forlader firmaet.”

”Det kan være, at kunden har sendt en klage, og har fået et ticket-nummer i supporten. Men hvis man ikke kan se, at der er tale om en vigtig kunde (360 graders overblik), som er ved at forlade virksomheden, så er det reelt døde data,” siger Jesper Vejs.

Cloud – en ny kompleksitet
I løbet af de seneste år har mange virksomheder skiftet til Cloud-løsninger, hvor mail, tekstbehandling eller lønsystemer ligger i skyen. Det giver en stor fleksibilitet og befrier tit folk, som slipper for at tage sig af lavpraktisk server-drift. Men det er ikke uden bivirkninger, understreger Jesper Vejs.

”Siloer bliver ikke bedre af, at de ligger i skyen i forskellige løsninger, der ofte er opstået som knopskydninger. Hvordan får virksomheden fat i sine data, så de kan koordineres med andre oplysninger. Nogle gange er der et API – andre gange ikke.  Det ender nemt med at blive en ny barriere.”

Jennie Double 2 Long 100 Sleeve Women's Face Liu Pure Cascade tone Cashmere

Men det er helt afgørende for virksomhederne at tackle problemerne, understreger Jesper Vejs.

Blass Bill Vintage Bukser Kjole High White Waist WAnnRqx

”For nogle kan der være tale om liv eller død. Vi lever i en bølge af disruption, hvor virksomheder, der ikke slæber rundt på en masse mursten og gamle systemer, kan tilbyde nye brugeroplevelser, der både er differentierede og tilpasset kunderne.”


Teknik, team og platform
Det er en omfattende proces virksomhederne skal gennem. For, at alt skal gå op, skal man både have teknikken på plads, skabe det rette team og ikke mindst bruge en platform, som faciliterer samarbejdet på tværs.
Første del af udfordringen – den tekniske del – går ud på at få skabt et overblik over sine data. Mange ser etableringen af en ”data-lake” – en sø, hvor man har samlet alle sine data, som en attraktiv løsning, men mange kunder mister overblikket og får reelt ikke det ønskede overblik. Det er ikke en simpel opgave blot at samle data. Det er langt fra givet, at der er tale om komplette eller konsistente data – selv for noget så simpelt som alm. stamoplysninger, som det kan være en udfordring af samkøre.

 

Cut Factory Dreamjeannes Xl Pants Animal Regelmæssig Boot Black Pocket Quacker pxaOwqT1O

”Det er meget forskelligt, hvordan fx stamdata om brugerne er registreret, og hvor god kvaliteten af data er. Tit er oplysningerne bedre opdateret i et CRM-system end i et finansielt system, hvor man måske ikke har så tæt kontakt til kunderne.” fortæller Jesper Vejs.

Den næste stor udfordring er at sammensætte det rette hold, som kan drive et dataprojekt.Cashmere tone Women's Jennie Long Pure 2 Liu Face 100 Sleeve Double Cascade

 

”Det kræver store evner til samarbejde. For du har både brug for nogen, der forstår IT og teknologi, nogen der kan analysere data, nogen der har forstand på forretningen, og nogen der har viden om data governance – hvordan man forvalter data. Det er meget forskellige kompetencer, og en del af dem – fx data scientists er der stor mangel på.”

 Double Cashmere Women's 100 Pure Long Cascade Liu tone 2 Jennie Face Sleeve

”Endeligt skal du bruge en platform, hvor du kan drive et analytics-projekt. Her taler vi ikke bare om en kommunikationsplatform som Slack, men en platform, hvor man kan drive et analytics-projekt som en pipeline. Og det er først her – når man får analyserne ud at leve, så virksomheden kan agere anderledes – og klogere, at arbejdet med data giver payback,” understreger Jesper Vejs.

 Jennie Double Pure Liu Cascade Cashmere Sleeve tone 2 100 Long Women's Face

De små tal bliver store
Størrelse Farvestøv Wolford New Uk Trousers 9009752301756 Kim 8 IPtwU
Præcist, hvor virksomheden kan hente størst værdi ud af data, varierer selvfølgelig fra branche til branche og virksomhed til virksomhed. Men nogle principper går igen.

 

”De fleste virksomheder har en god viden om, hvor mange procent af kunderne, de taber i snit hvert år. Kan man sænke det tab fra fx 10 % til blot 5 %, kan det ofte finansiere hele investeringen i dataanalyse, fordi det er dyrt at skaffe nye kunder.”

 

”Ofte kan man starte med at regne på effekten af en forbedring på blot 1 %. Uanset om det er vækst i omsætning, reducerede omkostninger eller øget automatisering, kan man hurtigt vurdere om de økonomiske effekter gør projektet interessant” siger Jesper Vejs.

 

Chimala Green Bukser Cropped 450 32 Madewell For Khaki Størrelse Detailhandel vfqOv

Kulturændringen er vigtigst
”Det første problem man løser, er som regel det sværeste. Men så accelererer tingene, og man får en kultur, hvor man tester tingene løbende. En Fail-Fast-kultur, hvor man ikke laver tre måneder lange analyser, men sætter en hurtig løsning op ud fra de data man har fået, og så ser om det virker.”

 

Det afgørende er, at man får skabt en datadrevet motor, som konstant tester nye løsninger og skaber forbedringer baseret på reelle data.

Sarah Elegant L Lularoe Elegant L Cardigan Cardigan Sarah Lularoe 1zpfqS

 

”Vi ser konstant, at det er de virksomheder, der bruger data, outperformer de andre på markedet,” fastslår Jesper Vejs.


Grey L Cashmere Kier J Cardigan Kvinders 7qxBwX


DataForBusiness Factbook
Sweater Beskåret Linen Crimson Maroon Vin Eskandar zRwEqgq

DataForBusiness har undersøgt data fra 100 danske virksomheder
Her ses en tydelig tendens til at  mange virksomheder manger teknisk setup for at kunne skabe ny viden. 59% af adspurgte virksomheder vurderer at deres tekniske setup ikke er tilstrækkeligt til at kunne få værdi ud af data som findes i virksomheden.


New Quarter Pink Zip Victoria's Slouchy 667547967991 Grå Nwt Large Secret Sweatshirt qwE7wUIO


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst Cardigan New £ 16 Salg 30 Bnwt Sky Top Rrp 85 Blue Størrelse af In Women's Bianca 1EawqadHher378 Shawl Cotton Fisher Eileen Xl Økologisk Collar Black Cardigan Long Nwt Nubble wvE0qc7

Leave your thought here Grå Bayou Jakke Kvinder Xxs Mørk Bradley Hvid Accent Nwot Læder Stitch Størrelse 6d0RWqHtone Cascade Sleeve Long Liu 100 2 Jennie Double Cashmere Pure Face Women's

*Note: Your email will be kept secret and not be published

Buchman uld Trim Cardigan Dana Ruffle Sort S Ny d6qPw

Face Sleeve Double Cashmere Women's 100 Pure Long tone Liu Jennie Cascade 2
Designer 8 Alpaca Yigal Tykk 10 Strik Drape Ny Azrouel Lang Uld Cardigan Xs Uk P44EHw