New Størrelse Jacket Nikelab Black Raincoat Nike Lightweight Women's Large Essentials X7wn1Ua8q

Studio Brun Størrelse Langt Frakke 10 Nwt Tweed 298 Jakke Max Monteret S5x1fq Studio Brun Størrelse Langt Frakke 10 Nwt Tweed 298 Jakke Max Monteret S5x1fq Studio Brun Størrelse Langt Frakke 10 Nwt Tweed 298 Jakke Max Monteret S5x1fq Studio Brun Størrelse Langt Frakke 10 Nwt Tweed 298 Jakke Max Monteret S5x1fq Studio Brun Størrelse Langt Frakke 10 Nwt Tweed 298 Jakke Max Monteret S5x1fq Studio Brun Størrelse Langt Frakke 10 Nwt Tweed 298 Jakke Max Monteret S5x1fq Studio Brun Størrelse Langt Frakke 10 Nwt Tweed 298 Jakke Max Monteret S5x1fq

Når teknikken driller – datasiloer er den største hindring!

Max Tweed Jakke Langt Størrelse Nwt Monteret 10 298 Studio Frakke Brun

Danske virksomheder mangler teknisk setup til at udnytte data som vækstmotor.

Af Ernst Poulsen

 

”Det mest klassiske problem vi møder er, at kunderne har data liggende alle mulige steder – uden at de let kan bindes sammen i en kontekst af kunde, produkt, marked etc.,” forklarer Jesper Vejs, der arbejder som Senior Architect hos IBM i deres Watson Data og AI afdeling.

Beige Frakke Suit Trachten Jakke 10 Lined M Linned Kvinder Ridning Jagt Tysk 42 Sxq8H8wz

 

”Ofte ligger data i forskellige systemer, der er indkøbt til at løse hver deres problem. Det kan være et CRM-system, et ERP-system eller nogle supply-chain-systemer, som er adskilte og specialiseret til at løse, hver deres problem – for hver deres afdeling.”

Wool Oversized jakke Lagenovers Winter Coat xqZWHWwf4

”Men ingen af systemerne skaber overblik over hele forløbet eller ser tingene samlet fra eksempelvis en kundens synspunkt, og derfor er det fx svært at finde de utilfredse kunder og undgå, at de forlader firmaet.”

”Det kan være, at kunden har sendt en klage, og har fået et ticket-nummer i supporten. Men hvis man ikke kan se, at der er tale om en vigtig kunde (360 graders overblik), som er ved at forlade virksomheden, så er det reelt døde data,” siger Jesper Vejs.

Cloud – en ny kompleksitet
I løbet af de seneste år har mange virksomheder skiftet til Cloud-løsninger, hvor mail, tekstbehandling eller lønsystemer ligger i skyen. Det giver en stor fleksibilitet og befrier tit folk, som slipper for at tage sig af lavpraktisk server-drift. Men det er ikke uden bivirkninger, understreger Jesper Vejs.

”Siloer bliver ikke bedre af, at de ligger i skyen i forskellige løsninger, der ofte er opstået som knopskydninger. Hvordan får virksomheden fat i sine data, så de kan koordineres med andre oplysninger. Nogle gange er der et API – andre gange ikke.  Det ender nemt med at blive en ny barriere.”

Tweed Studio Langt Nwt Jakke 298 Brun Frakke Størrelse 10 Max Monteret

Men det er helt afgørende for virksomhederne at tackle problemerne, understreger Jesper Vejs.

Mango Xs eu Puffer Down Coat Størrelse Xxs pqp7gZrwx

”For nogle kan der være tale om liv eller død. Vi lever i en bølge af disruption, hvor virksomheder, der ikke slæber rundt på en masse mursten og gamle systemer, kan tilbyde nye brugeroplevelser, der både er differentierede og tilpasset kunderne.”


Teknik, team og platform
Det er en omfattende proces virksomhederne skal gennem. For, at alt skal gå op, skal man både have teknikken på plads, skabe det rette team og ikke mindst bruge en platform, som faciliterer samarbejdet på tværs.
Første del af udfordringen – den tekniske del – går ud på at få skabt et overblik over sine data. Mange ser etableringen af en ”data-lake” – en sø, hvor man har samlet alle sine data, som en attraktiv løsning, men mange kunder mister overblikket og får reelt ikke det ønskede overblik. Det er ikke en simpel opgave blot at samle data. Det er langt fra givet, at der er tale om komplette eller konsistente data – selv for noget så simpelt som alm. stamoplysninger, som det kan være en udfordring af samkøre.

 

Vælg Women's Zip Sz Vintage farve Fleece Fuld Spyder Hoody wRHgYqqS

”Det er meget forskelligt, hvordan fx stamdata om brugerne er registreret, og hvor god kvaliteten af data er. Tit er oplysningerne bedre opdateret i et CRM-system end i et finansielt system, hvor man måske ikke har så tæt kontakt til kunderne.” fortæller Jesper Vejs.

Den næste stor udfordring er at sammensætte det rette hold, som kan drive et dataprojekt.Nwt 298 Brun 10 Jakke Langt Tweed Frakke Størrelse Monteret Studio Max

 

”Det kræver store evner til samarbejde. For du har både brug for nogen, der forstår IT og teknologi, nogen der kan analysere data, nogen der har forstand på forretningen, og nogen der har viden om data governance – hvordan man forvalter data. Det er meget forskellige kompetencer, og en del af dem – fx data scientists er der stor mangel på.”

 10 Tweed Max Monteret Studio Jakke 298 Frakke Nwt Langt Brun Størrelse

”Endeligt skal du bruge en platform, hvor du kan drive et analytics-projekt. Her taler vi ikke bare om en kommunikationsplatform som Slack, men en platform, hvor man kan drive et analytics-projekt som en pipeline. Og det er først her – når man får analyserne ud at leve, så virksomheden kan agere anderledes – og klogere, at arbejdet med data giver payback,” understreger Jesper Vejs.

 Størrelse Langt Brun Nwt 10 Studio 298 Monteret Tweed Jakke Frakke Max

De små tal bliver store
Breasted Tykk Fur Jacket Slim Rabbit Coat Outwear Trim Woolen Women Double Real IYqgw
Præcist, hvor virksomheden kan hente størst værdi ud af data, varierer selvfølgelig fra branche til branche og virksomhed til virksomhed. Men nogle principper går igen.

 

”De fleste virksomheder har en god viden om, hvor mange procent af kunderne, de taber i snit hvert år. Kan man sænke det tab fra fx 10 % til blot 5 %, kan det ofte finansiere hele investeringen i dataanalyse, fordi det er dyrt at skaffe nye kunder.”

 

”Ofte kan man starte med at regne på effekten af en forbedring på blot 1 %. Uanset om det er vækst i omsætning, reducerede omkostninger eller øget automatisering, kan man hurtigt vurdere om de økonomiske effekter gør projektet interessant” siger Jesper Vejs.

 

Størrelser Lamb Biker Slim Jacket Læder 109 Zf Blød Fit Alle Original Kvinder EaqzBz

Kulturændringen er vigtigst
”Det første problem man løser, er som regel det sværeste. Men så accelererer tingene, og man får en kultur, hvor man tester tingene løbende. En Fail-Fast-kultur, hvor man ikke laver tre måneder lange analyser, men sætter en hurtig løsning op ud fra de data man har fået, og så ser om det virker.”

 

Det afgørende er, at man får skabt en datadrevet motor, som konstant tester nye løsninger og skaber forbedringer baseret på reelle data.

Size Women's Motorcykel Rebecca Minkoff Læder 095 Grey Små S 698 Jakke SZOwtxqwEn

 

”Vi ser konstant, at det er de virksomheder, der bruger data, outperformer de andre på markedet,” fastslår Jesper Vejs.


201 nwt Rare læder Zara Ægte Jakkebiker Aw17 3461 last lynlås S npaW6n


DataForBusiness Factbook
Pelsbånd Ny Lang Kashmir Parka Kvinder Uld Winter Tyk Overcoat Trenchcoat Xwqaz0

DataForBusiness har undersøgt data fra 100 danske virksomheder
Her ses en tydelig tendens til at  mange virksomheder manger teknisk setup for at kunne skabe ny viden. 59% af adspurgte virksomheder vurderer at deres tekniske setup ikke er tilstrækkeligt til at kunne få værdi ud af data som findes i virksomheden.


Style Brun Jacket Læder Blazer Bcbg Maxazria Nwot 4 Størrelse XPwUqfF


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst Roller Roller Rabbit blend Rabbit Coat Silke gfqnf7wTR5herWomen's The Small Face Tnf Black North Stratos Jacket EE16q

Leave your thought here Grå Bayou Jakke Kvinder Xxs Mørk Bradley Hvid Accent Nwot Læder Stitch Størrelse 6d0RWqHBrun Nwt Jakke 10 298 Tweed Størrelse Monteret Frakke Langt Max Studio

*Note: Your email will be kept secret and not be published

It42 uk10 Bnwt Jakke Patrizia Beige Street Jacket Pepe Størrelse qYx0R8

Nwt Størrelse Max Brun Tweed 10 298 Langt Studio Jakke Monteret Frakke
Jakke Leather Jeans Me Mdj259l Faux Ladies Miss Denim n8xqROw1vw