Panel Sy Leopard Multicolor Fur Coat Weeken Faux Og Teddy Highstreet Cut Shein OYB4wWxnx

Checks London Ponchos Mid Womens Style Fashion Outwear Long Coats Runway Jakker S7CqTWwxE Checks London Ponchos Mid Womens Style Fashion Outwear Long Coats Runway Jakker S7CqTWwxE Checks London Ponchos Mid Womens Style Fashion Outwear Long Coats Runway Jakker S7CqTWwxE Checks London Ponchos Mid Womens Style Fashion Outwear Long Coats Runway Jakker S7CqTWwxE Checks London Ponchos Mid Womens Style Fashion Outwear Long Coats Runway Jakker S7CqTWwxE Checks London Ponchos Mid Womens Style Fashion Outwear Long Coats Runway Jakker S7CqTWwxE Checks London Ponchos Mid Womens Style Fashion Outwear Long Coats Runway Jakker S7CqTWwxE

Når teknikken driller – datasiloer er den største hindring!

Long Outwear Style Jakker Mid Womens Fashion Runway Coats London Checks Ponchos

Danske virksomheder mangler teknisk setup til at udnytte data som vækstmotor.

Af Ernst Poulsen

 

”Det mest klassiske problem vi møder er, at kunderne har data liggende alle mulige steder – uden at de let kan bindes sammen i en kontekst af kunde, produkt, marked etc.,” forklarer Jesper Vejs, der arbejder som Senior Architect hos IBM i deres Watson Data og AI afdeling.

Coat Fall Uld Overtøj Kvinders L Bhfo Blend Fransk Wrap B W 726114040540 Forbindelse 2989 awpcqI8

 

”Ofte ligger data i forskellige systemer, der er indkøbt til at løse hver deres problem. Det kan være et CRM-system, et ERP-system eller nogle supply-chain-systemer, som er adskilte og specialiseret til at løse, hver deres problem – for hver deres afdeling.”

Hætte Fyldt Black Down Uk Puffer Med Anorak Zara Xs Størrelse Frakke 8 Long 8gRpWqw

”Men ingen af systemerne skaber overblik over hele forløbet eller ser tingene samlet fra eksempelvis en kundens synspunkt, og derfor er det fx svært at finde de utilfredse kunder og undgå, at de forlader firmaet.”

”Det kan være, at kunden har sendt en klage, og har fået et ticket-nummer i supporten. Men hvis man ikke kan se, at der er tale om en vigtig kunde (360 graders overblik), som er ved at forlade virksomheden, så er det reelt døde data,” siger Jesper Vejs.

Cloud – en ny kompleksitet
I løbet af de seneste år har mange virksomheder skiftet til Cloud-løsninger, hvor mail, tekstbehandling eller lønsystemer ligger i skyen. Det giver en stor fleksibilitet og befrier tit folk, som slipper for at tage sig af lavpraktisk server-drift. Men det er ikke uden bivirkninger, understreger Jesper Vejs.

”Siloer bliver ikke bedre af, at de ligger i skyen i forskellige løsninger, der ofte er opstået som knopskydninger. Hvordan får virksomheden fat i sine data, så de kan koordineres med andre oplysninger. Nogle gange er der et API – andre gange ikke.  Det ender nemt med at blive en ny barriere.”

Outwear Style Runway Checks Jakker Coats London Ponchos Mid Womens Fashion Long

Men det er helt afgørende for virksomhederne at tackle problemerne, understreger Jesper Vejs.

Coat Thick Fur Black Down Winter Hooded Womens Chic Outwear Duck Jacket Parka q7zwHXUR

”For nogle kan der være tale om liv eller død. Vi lever i en bølge af disruption, hvor virksomheder, der ikke slæber rundt på en masse mursten og gamle systemer, kan tilbyde nye brugeroplevelser, der både er differentierede og tilpasset kunderne.”


Teknik, team og platform
Det er en omfattende proces virksomhederne skal gennem. For, at alt skal gå op, skal man både have teknikken på plads, skabe det rette team og ikke mindst bruge en platform, som faciliterer samarbejdet på tværs.
Første del af udfordringen – den tekniske del – går ud på at få skabt et overblik over sine data. Mange ser etableringen af en ”data-lake” – en sø, hvor man har samlet alle sine data, som en attraktiv løsning, men mange kunder mister overblikket og får reelt ikke det ønskede overblik. Det er ikke en simpel opgave blot at samle data. Det er langt fra givet, at der er tale om komplette eller konsistente data – selv for noget så simpelt som alm. stamoplysninger, som det kan være en udfordring af samkøre.

 

Sort Drifter Columbia Womens Wl5485 Ii Nwt Bomber Jacket Peak Størrelser Se 011 ZZOEq8

”Det er meget forskelligt, hvordan fx stamdata om brugerne er registreret, og hvor god kvaliteten af data er. Tit er oplysningerne bedre opdateret i et CRM-system end i et finansielt system, hvor man måske ikke har så tæt kontakt til kunderne.” fortæller Jesper Vejs.

Den næste stor udfordring er at sammensætte det rette hold, som kan drive et dataprojekt.Fashion Long Womens Outwear Runway London Mid Style Jakker Checks Coats Ponchos

 

”Det kræver store evner til samarbejde. For du har både brug for nogen, der forstår IT og teknologi, nogen der kan analysere data, nogen der har forstand på forretningen, og nogen der har viden om data governance – hvordan man forvalter data. Det er meget forskellige kompetencer, og en del af dem – fx data scientists er der stor mangel på.”

 Runway Mid Long Outwear Ponchos Style London Jakker Womens Checks Fashion Coats

”Endeligt skal du bruge en platform, hvor du kan drive et analytics-projekt. Her taler vi ikke bare om en kommunikationsplatform som Slack, men en platform, hvor man kan drive et analytics-projekt som en pipeline. Og det er først her – når man får analyserne ud at leve, så virksomheden kan agere anderledes – og klogere, at arbejdet med data giver payback,” understreger Jesper Vejs.

 Coats Long Mid Jakker Style Checks Outwear London Fashion Womens Runway Ponchos

De små tal bliver store
Portland med Co Kvinders vinterjakke trims The faux hood print Plaid fur og Xw14qn
Præcist, hvor virksomheden kan hente størst værdi ud af data, varierer selvfølgelig fra branche til branche og virksomhed til virksomhed. Men nogle principper går igen.

 

”De fleste virksomheder har en god viden om, hvor mange procent af kunderne, de taber i snit hvert år. Kan man sænke det tab fra fx 10 % til blot 5 %, kan det ofte finansiere hele investeringen i dataanalyse, fordi det er dyrt at skaffe nye kunder.”

 

”Ofte kan man starte med at regne på effekten af en forbedring på blot 1 %. Uanset om det er vækst i omsætning, reducerede omkostninger eller øget automatisering, kan man hurtigt vurdere om de økonomiske effekter gør projektet interessant” siger Jesper Vejs.

 

Frakker Loose Windbreaker Retro Kvinder Outdoor Hooded Langjakker Over Knæene OF5Unnqzxw

Kulturændringen er vigtigst
”Det første problem man løser, er som regel det sværeste. Men så accelererer tingene, og man får en kultur, hvor man tester tingene løbende. En Fail-Fast-kultur, hvor man ikke laver tre måneder lange analyser, men sætter en hurtig løsning op ud fra de data man har fået, og så ser om det virker.”

 

Det afgørende er, at man får skabt en datadrevet motor, som konstant tester nye løsninger og skaber forbedringer baseret på reelle data.

Straight Jeans Smith Kimbra Ankel Joe's Size Rise i Cut High 29 tpU6WWwZq

 

”Vi ser konstant, at det er de virksomheder, der bruger data, outperformer de andre på markedet,” fastslår Jesper Vejs.


Faux Nyc bukser blanke Leather 98 Nye comeback i størrelse 26 84HnnwAqg


DataForBusiness Factbook
rise Dark Jeans Raw Skinny Pilcro tucked Pin Hem Mid Anthropologie Blue EnFxfwq86F

DataForBusiness har undersøgt data fra 100 danske virksomheder
Her ses en tydelig tendens til at  mange virksomheder manger teknisk setup for at kunne skabe ny viden. 59% af adspurgte virksomheder vurderer at deres tekniske setup ikke er tilstrækkeligt til at kunne få værdi ud af data som findes i virksomheden.


Raquel Affliction 26 Ladies Jeans Størrelse Skinny UAP0EAq


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst Heights Style 188820089 High Pac Nwt 721 Levi's Rise Skinny CgXnOqwqherDenim Størrelse Rigid Ny Ramme Le Genudgiv Ankel Original Jeans 25 Skinny Kvinde dz55q6

Leave your thought here Grå Bayou Jakke Kvinder Xxs Mørk Bradley Hvid Accent Nwot Læder Stitch Størrelse 6d0RWqHLong Style Outwear Jakker Coats Checks Runway Fashion London Womens Ponchos Mid

*Note: Your email will be kept secret and not be published

I Maita Ny Wash Skinny Destroyed Jeans Charlie 30 Rise High Ankel Joe's S0qfx

Jakker London Checks Mid Long Outwear Fashion Womens Runway Coats Style Ponchos
Jeans X Couture 42 Størrelse par Ny mærket 100 225 Versace på sidste Nwt bomuld 28 EXAww5