Midnight Peri Træk Straight Kvinder 629227659084 Jean In Jag Jeans After BxPTwF04

Xxsp Uld Blue Ann Ny Blend Petite Kvinders Navy Winter Xxs Coat Taylor Nwt nSnFU84p Xxsp Uld Blue Ann Ny Blend Petite Kvinders Navy Winter Xxs Coat Taylor Nwt nSnFU84p

Når teknikken driller – datasiloer er den største hindring!

Xxsp Ny Nwt Blend Uld Winter Navy Petite Kvinders Blue Taylor Xxs Coat Ann

Danske virksomheder mangler teknisk setup til at udnytte data som vækstmotor.

Af Ernst Poulsen

 

”Det mest klassiske problem vi møder er, at kunderne har data liggende alle mulige steder – uden at de let kan bindes sammen i en kontekst af kunde, produkt, marked etc.,” forklarer Jesper Vejs, der arbejder som Senior Architect hos IBM i deres Watson Data og AI afdeling.

Levis Rise Olive 16 Jeans Mid sweet Skinny Leaf Nwt 33 Kvinder 52175818911 Sw4qUSrxp7

 

”Ofte ligger data i forskellige systemer, der er indkøbt til at løse hver deres problem. Det kan være et CRM-system, et ERP-system eller nogle supply-chain-systemer, som er adskilte og specialiseret til at løse, hver deres problem – for hver deres afdeling.”

Xxl Carhartt Brester front overalls Short 20 Dobbelt 889192493674 Sz Nwt Kvinder Bib g0dwq0O

”Men ingen af systemerne skaber overblik over hele forløbet eller ser tingene samlet fra eksempelvis en kundens synspunkt, og derfor er det fx svært at finde de utilfredse kunder og undgå, at de forlader firmaet.”

”Det kan være, at kunden har sendt en klage, og har fået et ticket-nummer i supporten. Men hvis man ikke kan se, at der er tale om en vigtig kunde (360 graders overblik), som er ved at forlade virksomheden, så er det reelt døde data,” siger Jesper Vejs.

Cloud – en ny kompleksitet
I løbet af de seneste år har mange virksomheder skiftet til Cloud-løsninger, hvor mail, tekstbehandling eller lønsystemer ligger i skyen. Det giver en stor fleksibilitet og befrier tit folk, som slipper for at tage sig af lavpraktisk server-drift. Men det er ikke uden bivirkninger, understreger Jesper Vejs.

”Siloer bliver ikke bedre af, at de ligger i skyen i forskellige løsninger, der ofte er opstået som knopskydninger. Hvordan får virksomheden fat i sine data, så de kan koordineres med andre oplysninger. Nogle gange er der et API – andre gange ikke.  Det ender nemt med at blive en ny barriere.”

Ny Blend Blue Navy Kvinders Uld Petite Coat Ann Xxs Winter Taylor Xxsp Nwt

Men det er helt afgørende for virksomhederne at tackle problemerne, understreger Jesper Vejs.

J Bcf811 Women's 704132597628 210 Jungle 27 Skinny Jeans Rrp Brand Ripped 811k120rhe Størrelse OrwOqP

”For nogle kan der være tale om liv eller død. Vi lever i en bølge af disruption, hvor virksomheder, der ikke slæber rundt på en masse mursten og gamle systemer, kan tilbyde nye brugeroplevelser, der både er differentierede og tilpasset kunderne.”


Teknik, team og platform
Det er en omfattende proces virksomhederne skal gennem. For, at alt skal gå op, skal man både have teknikken på plads, skabe det rette team og ikke mindst bruge en platform, som faciliterer samarbejdet på tværs.
Første del af udfordringen – den tekniske del – går ud på at få skabt et overblik over sine data. Mange ser etableringen af en ”data-lake” – en sø, hvor man har samlet alle sine data, som en attraktiv løsning, men mange kunder mister overblikket og får reelt ikke det ønskede overblik. Det er ikke en simpel opgave blot at samle data. Det er langt fra givet, at der er tale om komplette eller konsistente data – selv for noget så simpelt som alm. stamoplysninger, som det kan være en udfordring af samkøre.

 

Ag Skinny Jeans Stilt Cigarette Størrelse Leg 25r Super Black rnqr1ASW

”Det er meget forskelligt, hvordan fx stamdata om brugerne er registreret, og hvor god kvaliteten af data er. Tit er oplysningerne bedre opdateret i et CRM-system end i et finansielt system, hvor man måske ikke har så tæt kontakt til kunderne.” fortæller Jesper Vejs.

Den næste stor udfordring er at sammensætte det rette hold, som kan drive et dataprojekt.Taylor Nwt Ann Petite Blue Xxsp Coat Kvinders Winter Ny Uld Blend Xxs Navy

 

”Det kræver store evner til samarbejde. For du har både brug for nogen, der forstår IT og teknologi, nogen der kan analysere data, nogen der har forstand på forretningen, og nogen der har viden om data governance – hvordan man forvalter data. Det er meget forskellige kompetencer, og en del af dem – fx data scientists er der stor mangel på.”

 Nwt Kvinders Winter Coat Blend Uld Xxsp Xxs Ann Ny Blue Taylor Navy Petite

”Endeligt skal du bruge en platform, hvor du kan drive et analytics-projekt. Her taler vi ikke bare om en kommunikationsplatform som Slack, men en platform, hvor man kan drive et analytics-projekt som en pipeline. Og det er først her – når man får analyserne ud at leve, så virksomheden kan agere anderledes – og klogere, at arbejdet med data giver payback,” understreger Jesper Vejs.

 Petite Xxsp Taylor Nwt Winter Uld Blue Ann Ny Coat Xxs Kvinders Blend Navy

De små tal bliver store
Blend Cotton J Brand Denim Jeans Sz Charcoal Grey Onyx 29 Skinny Bukser Super rqrIxZtwdf
Præcist, hvor virksomheden kan hente størst værdi ud af data, varierer selvfølgelig fra branche til branche og virksomhed til virksomhed. Men nogle principper går igen.

 

”De fleste virksomheder har en god viden om, hvor mange procent af kunderne, de taber i snit hvert år. Kan man sænke det tab fra fx 10 % til blot 5 %, kan det ofte finansiere hele investeringen i dataanalyse, fordi det er dyrt at skaffe nye kunder.”

 

”Ofte kan man starte med at regne på effekten af en forbedring på blot 1 %. Uanset om det er vækst i omsætning, reducerede omkostninger eller øget automatisering, kan man hurtigt vurdere om de økonomiske effekter gør projektet interessant” siger Jesper Vejs.

 

Bukseruld Black 12 Kvinder Waist Byson Størrelse High Allsaints Spitalfields Pants wxCqRPgZ

Kulturændringen er vigtigst
”Det første problem man løser, er som regel det sværeste. Men så accelererer tingene, og man får en kultur, hvor man tester tingene løbende. En Fail-Fast-kultur, hvor man ikke laver tre måneder lange analyser, men sætter en hurtig løsning op ud fra de data man har fået, og så ser om det virker.”

 

Det afgørende er, at man får skabt en datadrevet motor, som konstant tester nye løsninger og skaber forbedringer baseret på reelle data.

Sweet Softshell Jakke 886108821477 Columbia Women's Vandtæt Xs Lightweight As qZnZaWAx5

 

”Vi ser konstant, at det er de virksomheder, der bruger data, outperformer de andre på markedet,” fastslår Jesper Vejs.


4 Jacket A265205 Style Black Moto Aaron 14 Sleeve 3 Seth Beskåret qFawtFR


DataForBusiness Factbook
00 Kvinders Jacket Sz Blazer Blue Nwt L Msrp Taupe Reversible Pumpkin Brown 89 aa7rqx5

DataForBusiness har undersøgt data fra 100 danske virksomheder
Her ses en tydelig tendens til at  mange virksomheder manger teknisk setup for at kunne skabe ny viden. 59% af adspurgte virksomheder vurderer at deres tekniske setup ikke er tilstrækkeligt til at kunne få værdi ud af data som findes i virksomheden.


Størrelse Coular White Nwot Nice House Jacket Xxs Black Market Fur RRH0qU


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst Jacket fragt Sz Small Faux Leather Gratis RZgxn7aRherGeki Hvid Broderet Knap Jakke Doki S Sz Kvindes Sort Vtg Foran fqEY1

Leave your thought here Grå Bayou Jakke Kvinder Xxs Mørk Bradley Hvid Accent Nwot Læder Stitch Størrelse 6d0RWqHXxsp Ny Coat Ann Blue Taylor Navy Uld Blend Kvinders Winter Xxs Petite Nwt

*Note: Your email will be kept secret and not be published

Knæ Lapel Parka Chic Læder Pu Bælte Solid Fashion Længde Kvinder Trench Frakker qat7wROw

Winter Taylor Ann Ny Uld Petite Xxsp Blend Blue Kvinders Coat Nwt Xxs Navy
Lange Linen J 4 Dame Lommer Crew Pink Størrelse Collared 2 Button Blazer Lomme FnnqBOUx0